W świecie smaków

Warsztaty kulinarne, na których dzieci stawiają swoje pierwsze kroki w kuchni - uczą się gotować, smażyć i piec, doprawiać, dekorować i serwować smaczne oraz zdrowe dania, poznają zastawę stołową i tajemnice aranżacji. W ciekawy i przystępny sposób dowiedzą się m.in. o zdrowym i racjonalnym żywieniu, o komponowaniu posiłków, o wartościach odżywczych produktów, o zastosowaniu i rodzajach przypraw… Poznają nowe, oryginalne potrawy, nauczą się, jak podawać przystawki, sałatki czy przekąski, jak wykonać i serwować owocowe napoje. Dzięki temu staną się bardziej samodzielne, zaradne, pewne siebie, nauczą się savoir-vivre’u i kulturalnego zachowania przy stole. Przy okazji dzieci poznają kuchnie różnych krajów, zgłębiają też tajemnice naszej tradycyjnej, regionalnej kuchni polskiej.
 
Zajęcia dla dzieci od 4 lat