Akademia smaku

Zajęcia kulinarne dla aktywnych i kreatywnych młodych ludzi, którzy mają pasję gotowania! Pod okiem doświadczonej nauczycielki gastronomii, dzieciaki uczą się gotować, smażyć i piec, doprawiać, dekorować i serwować smaczne oraz zdrowe dania, poznają zastawę stołową i tajemnice aranżacji. W ciekawy i przystępny sposób dowiadują się m.in. o zdrowym i racjonalnym żywieniu, o komponowaniu posiłków, o wartościach odżywczych produktów, o zastosowaniu i rodzajach przypraw… Poznają nowe potrawy, uczą się, jak podawać przystawki, sałatki czy przekąski, jak wykonać i serwować owocowe napoje. Dzięki temu stają się bardziej samodzielne, zaradne, pewne siebie; uczą się savoir-vivre’u i kulturalnego zachowania. Poznają kuchnie różnych krajów, zgłębiają też tajemnice naszej tradycyjnej, regionalnej kuchni polskiej.
 
Uczestnicy zajęć mają zagwarantowany udział w organizowanym przez Akademię Esprit konkursie kulinarnym EspritChef Junior!
 
Zajęcia kulinarne odbywają się w specjalnie przeznaczonej do tego sali – bezpiecznej i komfortowej, wyposażonej w profesjonalny sprzęt kuchenny. Uczestnicy otrzymują od nas wszystko, czego potrzebują – odpowiedni strój, produkty i akcesoria niezbędne do gotowania.

Warsztay dla dzieci i młodzieży w wieku 7-19 lat