Kadra

Lucyna Molek

zajęcia kulinarne

    Nauczycielka z pasją, o stu twarzach - uczy przedmiotów zawodowych gastronomicznych, biologii, chemii, jest instruktorem praktycznej nauki zawodu. Kocha naukę, w związku z czym jest wszechstronnie wykształcona - ukończyła Uniwersytet Rolniczy (technologia żywności i żywienia człowieka), Akademię Górniczo - Hutniczą w Krakowie (chemia z elementami ochrony środowiska), Politechnikę Krakowską (pedagogika), Uniwersytet Śląski w Katowicach (biologia). Ukończyła też wiele kursów, np. Metoda ART - jak rodzić sobie z cudzą agresją, jak pomóc dziecku wybrać drogę zawodową, doradztwo zawodowe.
     Pracując w branży gastronomicznej ukończyła kursy: BARISTYCZNY, HACCP, GMP, GHP, CARVING, GASTROPOS, GASTROSZEF, Kurs wina, Sery i pasztety, Szkolenie z ozdabiania ciast.
     Jej zainteresowania wiążą się z naukami matematycznymi oraz z kuchnią, dekoracją posiłków i pięknie nakrytym stołem. Szczególnie bliska jest jej kuchnia polska.
     Jest osobą niezależną, kocha towarzystwo dzieci. Posiada własne zdanie oraz ceni dzieci, które też je posiadają.
     Prywatnie - mama dwójki dzieci - Alicji i Patrycji.
     W Akademii prowadzi zajęcia kulinarne.
powrót do listy